keskiviikko 7. tammikuuta 2009

nihongo wakarimaseeeeen demo I LOVE MONKI

Pitais kirjoitella puhetta(!!!) japaniksi, mutta yllattaen loytyikin parempaa tekemista. En oo oikeestaan naiden neljan kuukauden aikana oppinut hirveasti japania. Alkuinnostuksen hiivuttua en oo vaivautunu tekemaan duunia kielen eteen. Meidan koulussa jarjestettiin tana vuonna ekaa kertaa japanin alkeiskurssi, Survival Japanese. Kuulostaa kunnon bootcampilta ja aika intensiivista se onkin, mutta vahan vaaralla tavalla. Korkeamman tason kurssit on rakenteeltaan tosi selkeita ja ne jakaantuu eri osa-alueisiin: kielioppi, luetunymmartaminen & kirjoitus, kuullunymmartaminen & puhe. Laksya tulee joka paiva, ja pistareita on viikoittain. Aika tyolasta, mutta toisaalta yhden lukukauden aikana ehtii oppia rutosti, silla kielten kursseja on 3-5 kertaa viikossa. Alkeiskurssi on taas suunniteltu siten, etta ollaan keskitytty puhumiseen ja viis veisattu muusta. Ekan viikon aikana opiskeltiin hiraganat ja kokeita oli joka kerta, mutta sen jalkeen ei olla kirjoiteltu mitaan, ja lukeminenkin rajoittuu sanastolistan silmailyyn. Ymmarran kylla, etta niille, jotka ovat taalla vain sen lukukauden, eivatka aio jatkaa kielen parissa, tama systeemi on toimiva, mutta oppimisen kannalta se on aivan pepusta. Meille tuputetaan vain mallilauseita ja dialogeja, mutta ei seliteta mitaan kieliopillisesti. Esim partikkelit ja verbimuodot, jotka ovat japanin kielessa oleellisia, ovat jaaneet kokonaan unholaan. Opetellaan vaan ulkoa ihan sokkona. Eika mitaan tekstejakaan oikeastaan kayteta tai harjoituksia tehda, muuten kuin suullisesti. Kyllahan ne asiat omaksuu tunnin aikana, mutta heti kun poistuu luokasta niin takaraivoon jaanyt saldo on aika nollissa. Ja nyt pitaisi sitten kirjoittaa puhe. Joka on aika absurdia sinansa, silla tuntien teemat pyorii pizzan tilaamisen ja juna-aikataulujen kysymisen ymparilla. Noh, ma aattelin vaan ladella jotain puuta heinaa, kunhan palatettavaa riittaa viideksi minuutiksi.
We have to write a frigging SPEECH in Japanese as our final assignment for Survival Japanese (sounds like some kind of a bootcamp, huh). It's quite absurd since all we have been practising is how to order a pizza and ask directions and excuse yourself (I guess that's pretty much all you need to survival here) and now a SPEECH. You gotta be kidding me. Anyway, I'll just write a bunch of nonsense to babble on for the required 5 minutes... I should be writing the speech as we speak, which is why I'm making this longass entry...

Sitten vahan muihin juttuihin. Oon oikeastaan aika tykastynyt tahan kirjoitteluun ja Christine ehdotti, etta mun pitais myos kirjoitella juttuja englanniks, etta kaverit taalla vois seurailla mun kuulumisia kans. Vois tehda pienta kokeilua sen suhteen nyt.

Christine sai sen tadilta palkkioks kymppitonnin (n.80e) kun se autto sita toimistolla ja innostuttiin puhumaan mita kaikkea tehtais jos ois kymppitonni ekstraa. Ei se nyt paljoa ole, mutta ihan tuntuvasti nain opiskelijabudjetilla! Kanako tulee Suomeen kaymaan tammikuun lopulla ja lupasin vieda sen Tukholmaan vahan kiertelee ja shoppailee. Mun kymppitonni menis ehdottamasti Monkiin (jossa on nyt alet!!!). Toivon, etta alerekista loytyy ainakin nama ihanuudet: (klikkaile kuvaa isommaksi)
So, Christine got ichiman en from her aunt for helping her at the office and we were talking about all the stuff we would get with that money. Since my friend Kanako is visiting Finland in January and I promised to take her to Stockholm (SHOPPING!!!), my ichiman would be spent in Monki, my absolute fav store in Stockholm. They even have sales now, I WANT! Hopefully, these lovelies will be on sale: (click the pic to zoom in)




*Ihanan lammin villatakki, jossa on savupiippukaulus.
*Warm, comfy cardigan with a big collar (they call it the chimney collar in Finnish but somehow I doubt that translates to English...turtleneck??)

*Sopo ruudullinen takki pillifarkkujen ja tennareiden kanssa kaytettavaksi.
*Cute checkered jacket to be worn with skinny jeans and trainers.

*Muhkea toppatakki paksulla hupulla (sinne voi piiloutua viimaa suojaan!)
*This jacket would keep me warm in Finland! Loving the hood. I want to hibernate in this jacket till spring.

*Viehkee mekko jattirusetilla.
*Girly dress with a bow.

*Bodybodybody! Olin aluks tosi skeptinen bodyjen suhteen, mut sit kokeilumielessa ostin GT:sta alesta mustan ja valkoisen ja oon ollu tosi tyytyvainen! Oon aina inhonnu alaselan vilkkumista ja body poistaa sen ongelman taydellisesti (huolta ei myoskaan tarvi kantaa ns. plumber-efektista, jossa vaihtoehtoisesti altistetaan pikkarit/peppuvako muun maailman nahtavaksi). Body on katsy myos kaikkien korkevyotaroisten alaosien kanssa, ei tarvii pelata paidan tursuamista.
*Basic black body. I was really sceptical about these untill I tried them on. So comfy and keeps me warm. Also, with one of these u need not worry about the plumber effect.

*Pussihousut. Joona osti ton malliset housut Hanjirosta ja ne oli tosi hyvan nakoiset! En tieda sopisko toi malli mulle kun oon niin lyhyt, voi olla et nayttaisin vaan idarilta. No, ei mitaan uutta auringon alla.
*Baggy pants. Joona bought similar ones from Hanjiro and they look so cool! But I think I might be too short for that cut. Might just end up looking like MC Hammer.

*Ruudullinen pallohame on LUV.
*LOVE the checkered skirt.

*Luumun varinen hame. Janna leikkaus! Haluun nahda milta toi nayttaa paalla!
*Cute skirt. I'm curious to see how it looks like!

For those of you who are not familiar with Monki, it's a Swedish retail concept that's totally funky! According to architecture/design studio Electric Dreams who are the masterminds behind Monki's store designs; "The Monki World is a story about a parallel universe inhabited by little black creatures with dual personas, born in the derelict City of Oil and Steel. Monkis are cute and friendly, but also evil and deceptive. Their world is made up of places as surprising and ambiguous as themselves; part magical and part ghastly; stunning beauty alongside revolting ugliness. This story is the foundation for Monki’s all-embracing retail concept. The story is not only communicated as printed patterns on garments, graphics, websites, and store designs; the Monki World is represented even in the smallest details, such as accessories, shopping bags, price tags, and receipts."
Last year Monki was purchased by H&M, so who knows, maybe we'll see Monki's little black creatures taking over Tokyo some day!

En muuten tiennyt etta Henkkamaukka osti Monkin viime vuonna! Kunpa tulis Suomeenkin, ei tarvis lahtee aina Ruottin puolelle. Ruotsinkielentaitoisille Monkin tarina taalta.



Huomenna alkaa koulu, en jaksaaaa. Loppuviikosta on tiedossa parit pirskeet et on mita odottaa jeje<3
First day of school tomorrow, bleeeehhh. Luckily there's stuff going down this weekend so something to look forward to!
Monki clothes pic monki, Monki store pics and quotes we heart stuff

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heh, justiinsa oltiin TUkholmassa ja koko kaupunki on alessa! Mahtavaa!!! Kaikki oli jo nyt -40%, ja ainakin weekday oli jo melkein tyhjä. Mut oisko ollu niin et Monkissa ei vielä ollu alkanu alet?! Tai me käytiin vaan pienes liikkees jossain ostoskesuksessa (sama rakennus top shopin kanssa) Drottningsgatanilla.
T.annapanna

Anonyymi kirjoitti...

ai että henkkamaukka osti monkin!..hmm...oolrait!

Mutta muuten siitä kesäduunista: ajattelin itsekin sieltä kysellä, mutta siellä ne ei osaa sanoa mitään ennen maaliskuun loppua, joten tässä on onneksi vielä aikaa löytää jotain muutakin. jos siis tekis hakemuksia.

Mutta mä kyllä luulen,että sun tulevaisuus on ehdottomasti muodin parissa!

Jättihali!-reps