torstai 6. marraskuuta 2008

Oltiin syyslomalla kiertelee Osakaa ja Kiotoa, poikettiin samalla myos Narassa ja Kobessa. Oli kylla aikamoinen viikko. Matkassa mukana oli 3 singaporelaista tyttoa, mina ja Carla. Singaporelaiset olivat tehneet perinpohjaista tutkimustyota, ottaneet selvaa majoituksista, matkoista tms. Mina ja Carla oltiin vaan bonareina mukana. Kiotossa yovyttiin 5 yota meidan japanilaisen kaverin mummon luona, joka oli jo kokemus sinansa. Ikivanha talo narisevina puulattioineen ja avarine teehuoneineen oli upea, mutta hemmetin pelottava yolla. Meinas melkeen pissa tulla housuun ennen kuin uskaltauduin vessaan keskella yota. Oli ihan huippureissu, jotain aivan erilaista kuin mita oon mun edellisilla reissuilla kokenu. Tassa jotain juttuja jotka otti hermoon/ei menny jakeluun (en tieda miks on aina hauskempaa avautuu ikavista asioista).

1)Ylenpalttinen valokuvaaminen
Pakolliset turistikuvat kuuluvat joka matkaan, ja nykyaan oon jopa Naukkiksen tapaan alkanut ottaa kuvia ruuastani. MUTTA! Naa typyt lahti viikon reissulle neljalla muistikortilla (per naama) varustettuna, ja 10 metrin eteneminen kesti jokusen vartin kun naa vaan rapsii kuvia. Myohemmin yks tytoista selvensi mulle etta pitaa ottaa ainaki 10 kuvaa samasta aiheesta, koska sit on todennakoisempaa et niiden joukossa on se yks taydellinen. Okei, ihan jarkeenkaypaa mutta mitas hemmettia teet 10lla kuvalla jostain patsaasta, jonka nimea et tod nak kuitenkaan muista viikon kuluttua. Kavellessakin naa tytot ottaa toisella kadella kuvia itsestaan.

2) Turistijuoksu
Viikon aikana tuli temppelikiintio tayteen vahaks aikaa. Asiahan on niin, etta kun on nahnyt ne isoimmat temppelit, rupusemmat rakennelmat kalpenee niiden rinnalla. Muutenkin kun ei varsinaisesti oo mikaan fanaatikko niiden suhteen, siina vaiheessa kun on paivan kolmas temppeli vuorossa voi mielenkiinto laantua. On tietty kiva ehtia nahda mahdollisimman paljon viikon aikana, mutta olis voinu olla mieluisampaa keskittya muutamaan erikoisempaan kohteeseen pidemmaks aikaa eika juosta temppelista toiseen (kuvia rapsien, tietty).

3) Matkaopas=raamattu
Meilla oli matkalla mukana matkaopas, jonka mukaan mentin orjallisesti. Illallispaikat valittiin sen mukaan, olivatko ne mainittu kirjassa. Musta matkustamisessa on parasta se, etta saa nauttia paikan tunnelmasta ja tehda itse loytoja.

4) Siis onko mahdollista et (kenkien) shoppailu ei oo kaikkien tyttojen korkein prioriteetti???
Toinen singaporelaisista tytoista oli hulluna vihreaan teehen ja toinen kahviin. Molemmat heras kuudelta ja lahti liikkeelle ennen seitsemaa ehtiakseen tee/kahvimestoille. Ainoo syy miks voisin kuvitella meidan porukan heraavan kuudelta lomalla ois jos jossain olis superkenkaale! JA! Shoppailulle ei oltu varattu omaa paivaa! Torkeeta! Paatin korjata tilanteen jaamalla vikana paivana Osakaan ostoksille kun muut meni Hiroshimaan kattelee muistomerkkei.

Ainaki syotiin melkeen yhta paljon kun mihin oon tottunu meidan reissuilla syomaan! Hihii! Kaikesta huolimatta oli hieno reissu, en oo varmaan koskaan ollu niin aktiivinen lomalla! Ei veda kuitenkaan vertoja Tukholmalle ja 30lle kenkaparille!

Ei kommentteja: